Hogy mitől is Mariska? Hát nem tudom. Kifli. Töltve. Bármivel. Na jó, inkább édes töltelékkel.
Hozzávalók:
- 4 tojás,
- 15 dkg mangalicazsír,
- 25 dkg porcukor,
- ¼ l tej,
- 2 dkg élesztő,
- 65 dkg liszt,
- csipet só;
- dió, mák vagy lekvár a kiflik töltéséhez,
- 1 tojás a kiflik tetejének lekenéséhez
A tojásokat símára kavarjuk a zsírral, majd hozzáadjuk a porcukrot. Az élesztőt a
langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel együtt a tojásos keverékhez adjuk
és egy közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle. Jó vékonyra, 3-4 mm vastagra
kinyújtjuk, négyzet alakú darabokra vágjuk, megtöltjük, kiflit formázunk,
tetejüket felvert tojással lekenjük. 160 fokra melegített sütőben 25 perc alatt
szép pirosra sütjük.
3 megjegyzés:
jóóóóóóóóóóóó
Ez olyan zserbó féle tészt. Pihentetni vagy keleszteni nem kell? Éva
Érdekes mód nem, nem kell sem pihentetni, sem keleszteni. Amolyan kissé porhanyós tésztát kapunk.
A töltelékkel lehet játszani, dióval, mandulával már luxusosabb kivitel
Megjegyzés küldése