Nos....én most ötvöztem e kettőt. Lánykát picit leszállítottam a szénhidrátról, de hát tízóraira neki is jár valami a suliba. Közelmúltban savanyúkáposztás, kolbászos muffint sütöttem, ott a reflexeim levették a kamra polcáról a rizslisztet. No, de ebbe a lepénykébe aztán tényleg még csak gluténmentes liszt sincs. Szerintem jobban sikerült mint amire számítottam.
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol (kb. 50 dkg),
- 2 tojás,
- 1 mokkáskanál füstölt só,
- 1/2 csokor petrezselyemzöld,
- 1 marék mentalevél.
A karfiolt késes aprítóval rizsszem méretűre zúzzuk.
Megsózzuk, majd mikrózható tálba téve 3 percig mikrózzuk. Ezután egy tüll
segítségével eltávolítjuk a fölösleges nedvességet. A karfiolmorzsához adjuk a
tojást, az apróra vágott mentaleveleket és petrezselyemzöldet. Sütőpapírral
bélelt tepsire, ízlésünknek megfelelő nagyságú, vékony rétegben kör alakot
rakunk a masszából. 175 fokos sütőben, légkeverésen mindkét oldalon megsütjük. Első
oldalon kb. 8, a másodikon 4 percig süssük. Utólag, száraz serpenyőben, közepes
hőfokon ropogósra piríthatjuk, mindkét oldalon 1-1 percig sütve.
Ebből a mennyiségből 4 db, 15-16 cm átmérőjű lapot süthetünk.
Ebből a mennyiségből 4 db, 15-16 cm átmérőjű lapot süthetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése