Van úgy az, hogy linkelni szeretném egy receptem, aztán kiderül, hogy csak akartam feltenni a blogra. Hát ez is így járt. Legeslegelső tudatosan gluténmentes kelt tésztás készítményem volt ez. Vagyis....volt még egy kenyér, de azt pöccre a tasakon levő recept alapján készült, szóval semmi észmunka részemről. Ez ráadásul finom is volt.
Hozzávalók 1-2 személy részére:
- 15 dkg gluténmentes lisztkeverék (jelen esetben Schar B-t használtam),
- 9 g friss élesztő,
- 1 dl víz,
- 1 g só,
- 2 g cukor,
- 25 g olívaolaj;
- olaj a sütéshez.
A vizet meglangyosítjuk,
hozzáadjuk a cukrot, a sót, elkavarjuk benne az élesztőt, majd hozzákeverjük a
lisztet. Mikor jól összedolgozzuk, pihentetjük 5-10 percet, majd beledolgozzuk
az olajat, és duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, a serpenyő mérete szerint
2-3-4 részre osztjuk, olajos kézzel meghúzgáljuk és forró olajban kisütjük.
Feltétnek kínálhatunk fokhagymás tejfölet, füstölt
sajtot vagyn lekvárt.Megjegyzés: ha nem akarunk édes feltétet, akkor tehetünk dupla adag sót a tésztába.
3 megjegyzés:
Kormikám, Te hallgatózol néha? :) Éppen ma jött rám, hogy lesz, ami lesz, lángost fogok sütni :)
Viki drága, már nálam is éleződik a kérdés újabb lángosozásra. Lehet csütörtök vagy péntek lesz a napja :)
Tuti csempésznék a tésztába szezámlisztet, csak nállunk ilyen fajta csodaság nincs. De jut eszembe van lenlisztem, ideje lenne bevetnem :)
Na, ez igazán jókor jött :-)
Megjegyzés küldése