Ritkán találok cukkinit a brassói piacon. A miértre soha nem jöttem még rá.....bár lehet nem reménytelen a helyzet, mert pár éve még egyáltalán nem volt. Ma rákattantam, hogy cukkinit ennék, s csak reménykedtem, hogy lesz is a piacon, főleg mert estefele mentem oda. Láss csodát, volt cukkini. Hazajöttem, berobbantam a konyhába és 50 perc múlva már toltam befele a finom falatot.
Hozzávalók személyenként:
- 1 közepes cukkini,
- 1,5 közepes paradicsom,
- 6-8 dkg juhtúró,
- 2 evpkanál olivaolaj
- 1 mokkáskanál fokhagymagranulátum,
- só,
- bazsalikom.
A cukkiniket félbe vagy negyedbe vágjuk, méretüktől függően. Egy vékony rétegben eltávolítjuk a közepét, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megsózzuk, majd rászórjuk juhtúrót. Meglocsoljuk olivaolajjal és 15 percre betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe. Ezalatt a paradicsomot felkockázzuk, a bazsalikomleveleket megmossuk. Amikor a juhtúró megolvadt, a tepsit kivesszük a sütőből. A cukkinibagettekre szórjuk a fokhagymagranulátumot, ráteszünk pár bazsalikomot, majd megszórjuk a tetejét a paradicsommal. 25 percre visszatoljuk a sütőbe. Utolsó percekben turbógrill fokozatra kapcsoljuk a sütőt, így szép pirosra sül a túró és a paradicsom.
Tipp: a juhtúrót nyugodtanm helyettesítsük mozarellával, kedvenc sajtunkkal. Ha van kedvenc fűszerünk, szórjuk belőle a cukkinire a sajtkéreg alá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése