Meguntam a disznóhúsokat. Egyszerűen most marhára voltam kattanva. Volt itthon egy hatalmas, gyönyörű darab marhakarajom, így egyértelmű volt, hogy szelet formában kell gondolkodnom. Így esett a választásom erre a receptre, amit a Világ konyhája című szakácskönyvemből dokumentáltam.
Hozzávalók:
- 6 vastag szelet karaj
- 25 dkg paradicsom
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál szárzeller
- 1 fej hagyma
- 2,5 dl száraz fehérbor
- 2,5 dl marhahúsleves
- 6 dkg vaj
- olívaolaj
- zsályalevél
- só
- bors
A karajszeleteket sóztam, borsoztam, lisztben meghempergettem. Serpenyőben olajat forrósítottam, s a hússzeletek mindkét oldalát megpirítottam. Husikat kivettem, félretettem. Serpenyőt kitöröltem, majd beletettem a vajat, rátettem a kockára vágott hagymát, sárgarépát, szárzellert, zsályaleveleket. Amikor a zöldségek megpuhultak, a húst visszatettem. Felöntöttem borral, s addig főztem míg a nedvesség nagyjából elpárolgott. Ekkor rátettem a lehéjazott és felkockázott paradicsomot valamint a húslevest. Fedő alatt , kis lángon puhára pároltam. Sajtos rizottót és kínai tojásos tésztát, valamint ecetes uborkát kínáltam mellé.
Egyik megjegyzésnél említettem hogyan eszi a Kicsilány a kínai tojásos tésztát. Hát így:
4 megjegyzés:
Milyen guszta!
És ez az utolsó kép :))) Drága tündérbogár! :)))
Jajj, de édes a Kicsilány!!!! :)
Nagyon finom lehet ez a husi...:)
Az örök kedvenc! :)))
Nagyon jól néz ki a marha!!
Megjegyzés küldése