Oldalak

2011. 01. 20.

Marhasült milánói módra



Meguntam a disznóhúsokat. Egyszerűen most marhára voltam kattanva. Volt itthon egy hatalmas, gyönyörű darab marhakarajom, így egyértelmű volt, hogy szelet formában kell gondolkodnom. Így esett a választásom erre a receptre, amit a Világ konyhája című szakácskönyvemből dokumentáltam.
Hozzávalók:
  • 6 vastag szelet karaj
  • 25 dkg paradicsom
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál szárzeller
  • 1 fej hagyma
  • 2,5 dl száraz fehérbor
  • 2,5 dl marhahúsleves
  • 6 dkg vaj
  • olívaolaj
  • zsályalevél
  • bors


A karajszeleteket sóztam, borsoztam, lisztben meghempergettem. Serpenyőben olajat forrósítottam, s a hússzeletek mindkét oldalát megpirítottam. Husikat kivettem, félretettem. Serpenyőt kitöröltem, majd beletettem a vajat, rátettem a kockára vágott hagymát, sárgarépát, szárzellert, zsályaleveleket. Amikor a zöldségek megpuhultak, a húst visszatettem. Felöntöttem borral, s addig főztem míg a nedvesség nagyjából elpárolgott. Ekkor rátettem a lehéjazott és felkockázott paradicsomot valamint a húslevest. Fedő alatt , kis lángon puhára pároltam. Sajtos rizottót és kínai tojásos tésztát, valamint ecetes uborkát kínáltam mellé.

Egyik megjegyzésnél említettem hogyan eszi a Kicsilány a kínai tojásos tésztát. Hát így: 

4 megjegyzés:

Ami írta...

Milyen guszta!
És ez az utolsó kép :))) Drága tündérbogár! :)))

Gál Edith írta...

Jajj, de édes a Kicsilány!!!! :)
Nagyon finom lehet ez a husi...:)

Tücsök Bogár írta...

Az örök kedvenc! :)))

Erinacea írta...

Nagyon jól néz ki a marha!!