Hát igen, idén a meggyszezonnak már annyi. Ez a fotó is már másfél hónapja várja jobb sorsra fordulását.
Szóval ő a meggyes pite:
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj v. margarin
- 3 tojás
- mk. sütőpor
- tk citromlé
- magvalt meggy
- porcukor a süti tetejének a megszórásához
A vajat, cukrot, tojássárgákat habosra kavarjuk. Beleszórjuk a sütőport, amire rácsöpögtetjük a citromlevet, s a sütőpor felhabzik. Felváltva apránként hozzákeverjük a lisztet és a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tűzálló tálba öntjük a masszát, tetejét teleszórjuk meggyel, s megsütjük.
6 megjegyzés:
Nagyon jó fotó
Nagyon guszta, kár hogy a meggy nem érik egész évben...
Egy nagy kedvencünk! :)
Nézz be hozzám, van egy kis meglepetésem :)
Egyetértek Sziluett-tel. A fagyasztott, vagy a befőtt nem olyan. Viszont a pitéd nagyon guszta lett, jól esne most :)
Guszta nagyon, szép a fotó!
Majd igyekszem kidolgozni egy olyan meggyfatipust, amely egész évben virágzik és gyümölcsöt hoz :) Isteni a pitéd, na és a fotó ? !! Én nem is tudom miért nem sütök pitéket ?! Bele kellene vágni.
Megjegyzés küldése