Ha már megmutattam, hogy a bazsalikom végezheti parfétortában is, akkor következzen most egy kis tökleves. Természetesen bazsalikommal. Hogy ez a bazsalikom milyen multifunkcionálisan működik....nem csak a paradicsommal passzol. Kóstoltam idén eperrel. Hát bizony vetekszik a rebarbarás-eper kombóval. Jó lenne kinézni a piacra, hátha kapok még bazsalikomot. Lenne még ötletem. De azt majd ha sikerül kiviteleznem.
Addig meg itt van a leves:
Hozzávalók:
- 4-5 zsenge tök (kb. 1 kg),
- 35 dkg krumpli,
- 1 marék bazsalikom,
- só.
A krumplit, tököt meghámozzuk, 2 centis kockákra vágjuk, sós vízbe főni tesszük. Ha megfőtt, kissé kihűtjük, beleszórjuk a megmosott bazsalikomleveleket majd botmixerrel pürésítjük. Melegen, hidegen egyaránt kínálhatjuk.
Kell ennél egyszerűbb nyári finom leveske?
3 megjegyzés:
A kertemben van egy csokor bazsalikom, elég jól bírja a meleget. Sok vizet nyel, de szépen fejlődik. Ha hazajöttünk, cukkíniből megfőzöm, nagyon guszta!
Nekem nem kéne más bizony, csak nyújtanád ide , máris enném és meg is köszönném:))
Ugyanazt kérném mint Aleda. Csak adnád már....köszönöm!!!
Megjegyzés küldése