Oldalak

2012. 07. 24.

Bazsalikomos tökleves

Ha már megmutattam, hogy a bazsalikom végezheti parfétortában is, akkor következzen most egy kis tökleves. Természetesen bazsalikommal. Hogy ez a bazsalikom milyen multifunkcionálisan működik....nem csak a paradicsommal passzol. Kóstoltam idén eperrel. Hát bizony vetekszik a rebarbarás-eper kombóval. Jó lenne kinézni a piacra, hátha kapok még bazsalikomot. Lenne még ötletem. De azt majd ha sikerül kiviteleznem.
Addig meg itt van a leves:



Hozzávalók: 
  • 4-5 zsenge tök (kb. 1 kg), 
  • 35 dkg krumpli, 
  • 1 marék bazsalikom, 
  • só.
A krumplit, tököt meghámozzuk, 2 centis kockákra vágjuk, sós vízbe főni tesszük. Ha megfőtt, kissé kihűtjük, beleszórjuk a megmosott bazsalikomleveleket majd botmixerrel pürésítjük. Melegen, hidegen egyaránt kínálhatjuk.

Kell ennél egyszerűbb nyári finom leveske?

3 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

A kertemben van egy csokor bazsalikom, elég jól bírja a meleget. Sok vizet nyel, de szépen fejlődik. Ha hazajöttünk, cukkíniből megfőzöm, nagyon guszta!

Adél írta...

Nekem nem kéne más bizony, csak nyújtanád ide , máris enném és meg is köszönném:))

tücsi írta...

Ugyanazt kérném mint Aleda. Csak adnád már....köszönöm!!!