Erről az desszertről nincs mit írni. Ezt kóstolni kell. Tehát mindenkinek ajánlom figyelmébe!
Hozzávalók
a piskótához:
- 5 tojás,
- 5 evőkanál cukor,
- 5 evőkanál liszt;
- 4,5 dl tej,
- 3 evőkanál cukor,
- 1 tasak vaníliás pudingpor (4 dkg);
- 5 tojásfehérje,
- 25 dkg porcukor,
- 1 púpozott teáskanál étkezési keményítő, 1 evőkanál olaj;
- 45 dkg erdei gyümölcs
A habréteghez a tojásfehérjét habbá verjük, mikor félkemény, kanalanként kezdjük hozzáadni a keményítővel elkevert porcukrot. Addig verjük, míg nagyon kemény habot kapunk. Ekkor egy tepsit (34x40 cm) sütőpapírral kibélelünk, a sütőpapírt megkenjük az olajjal, majd a habot egyenletesen eloszlatjuk rajta. 170 fokos sütőben sütjük 10 percet, majd 100 fokon további 15 percet. Ezután kivesszük a sütőből, ráborítunk egy másik sütőpapírt, megfordítjuk, 4-5 perc múlva a felső, olajozott sütőpapírt lehúzzuk. A piskótához tojásokat beleütjük a habverő táljába, hozzáadjuk a cukrot, s jó habosra kikavarjuk Utána kanalanként hozzáadjuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe (34x40 cm) szétkenjük, 200 fokos sütőben 9-10 perc alatt megsütjük. Miután kivesszük, 2-3 perc múlva sütőpapírostól feltekerjük, s úgy hagyjuk kihűlni. A krémhez 4 dl tejet a cukorral főni tesszük, a maradék ½ dl tejjel a pudingport elkavarjuk. Ha forr a tej, hozzáöntjük a pudingporos tejet, s újabb forrásig kavargatjuk. Mikor a puding kihűlt, megkenjük vele a piskótát, eloszlatjuk rajta a gyümölcsöt, felcsavarjuk. Mikor a tekercsünk összeállt, áthelyezzük a tojáshabra, s azt is rácsavarjuk, eltávolítva a sütőpapírt. Tálalás előtt minimum 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
3 megjegyzés:
Kóstolnám... :))) Nagyon szépséges!
Már megcsodáltam, csak nem értem rá megdicsérni. Most megteszem:-)Nekem aztán felkeltette a figyelmemet!
Nagyon finom lehet!!!
Megjegyzés küldése