Igencsak szeretjük a májat. A szárnyasok, nyulak vágásából kikerülő májak álltalában májkrémekben végzik. Olykor Oldalborda nagy bánatára, mert hajlana arra, hogy a vérrel együtt belesüsse a rántottába. De úgy igazából 1-2 személyes reggeli lenne. Kis felvont szemöldök és máris megelégszik a síma véres rántottával ;-)
Ehhez a levesbetéthez a máj a kedvenc mészárosunktól szegődött hozzánk.
Ehhez a levesbetéthez a máj a kedvenc mészárosunktól szegődött hozzánk.
Hozzávalók:
- 10 dkg borjúmáj,
- 1 kisebb hagyma,
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- só,
- őrölt bors,
- 2 tojás,
- 2 evőkanál zsemlemorzsa,
- 1 teáskanál zsír,
- diónyi vaj a tűzálló tál kikenéséhez,
- 1,4 liter zöldségalaplé.
A májat ledaráljuk. A hagymát felaprítjuk, a forró zsírban megpároljuk, majd
hozzáadjuk a májat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk. A
tojássárgát elkavarjuk a zsemlemorzsával és hozzáadjuk a májas masszához. Végül
hozzákeverjük a tojások felvert habját. Kivajazott tűzálló tálba tesszük és
megsütjük. Apró kockákra vágva beletesszük az alaplébe, összeforraljuk és
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése