Hozzávalók:
- 30 dkg mangalicahús,
- 3 sárgarépa,
- 1 petrezselyemgyökér,
- 1 kis zellergumó,
- 2 kisebb krumpli,
- 3 ágacska rozmaring,
- só,
- 2 szál torma,
- 1 evőkanál liszt,
- 2 dl tejszín,
- 1 evőkanál zsír,
- 1 evőkanál olaj.
A húst, zöldséget kockákra vágjuk, rádobjuk a felforrósított zsírra, picit
árpirítjuk, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, beletesszük a rozmaringot és puhára
főzzük. A tormát lereszeljük, majd a felforrósított olajon megfonnyasztjuk.
Rászórjuk a lisztet, majd felöntjük a tejszínnel és egy kevés levessel, majd
hozzáöntjük a többi leveshez. Összeforraljuk és tálaljuk.
2 megjegyzés:
no, ezt hamarosan megfőzöm! Igaz, nincs mangalicahúsom :-(
Ez milyen jó! Kipróbálom! Nem csípős?
Megjegyzés küldése