Oldalak

2015. 04. 24.

Kapros rebarbaraleves libaaprólékkal

Igaz, a rebarbarák még alig pár centire bújtak ki a földből, idén igencsak megcsúszott a természet. Ja, hogy nekem meg bodzás fagyira fáj a fogam? Hát....ha mást nem, akkor szárítottból lesz. De lesz. Addig pedig készítek rebarbarás dolgokat. Ha már növögetnek....



Hozzávalók:
  • 1 libahát, 2 szárnyvég, 1 nyak
  • 50 dkg rebarbara
  • 4 evőkanál rizs
  • 1 csokor kapor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl tejföl
Az aprólékot enyhén sós, hideg vízbe főni tesszük. Amikor megfőtt, kicsontozzuk, a főzővízbe tesszük a rizset és puhára főzzük, majd a falatokra vágott húst visszatesszük a levesbe. A rebarbarát felaprítjuk, beletesszük a fővő levesbe és 1-2 perc után elzárjuk a hőforrást. Hőkiegyenlítéssel belekavarjuk a tejfölet, cukorral ízesítjük, megszórjuk a felvágott kaporral és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: