Hozzávalók:
- 50 dkg berbécshús,
- 2 sárgarépa,
- 1 petrezselyemgyökér,
- 1 szárzeller nyél,
- 1 kisebb hagyma,
- 20 dkg vékonyra metélt savanyúkáposzta,
- 3 dl savanyúkáposztalé,
- só, bors.
A
húst apró kockákra vágjuk, annyi vízben amennyi ellepi, főni tesszük. Amikor a
víz felforrt, a hústól képződő habot leszedjük, beletesszük a kockára vágott
zöldséget, a savanyúkáposztát, enyhén megsózzuk, figyelembe véve a
savanyúkáposzta és leve sósságát, majd puhára főzzük. A végén hozzáadjuk a
káposztalevet, megszórjuk az őrölt borssal és újból felforraljuk.
3 megjegyzés:
Áruld el légyszí nekem tudatlannak, mi az a berbécs?????Melyik állatról van szó???
Drága Anikó! Azt hiszem ideje lenne megtanulnom, hogy az ilyen Erdélyben használatos alapszavakat azért magyarázattal lássam el. De olyan vagyok mint a kicsi elefánt. Nehezen tanul, könnyen felejt ;-)
A berbécs az ivartalanított kos.
De ugyanúgy jó a juhhús, vagy a heréletlen kos húsa is.
(nálam bárányhús nem igazán fordul elő, inkább hagyjuk őket megnőni, s csak nyár végén vágódnak le. a fiúk)
Köszi, mi meg itt városiak ezt már nem tudjuk, nem ismerjük:-))))
Megjegyzés küldése