Oldalak

2011. 01. 26.

Hu...morzsák

Cakeni volt oly kedves,  hogy díjat osztogatott ma is (hisz a héten díjesőben részesült), így gondolt rám is. Igen ám, de ezt a díjat nekem már a tavaly kiosztotta Sedith majd utána hamarosan Patricia is. Ezért úgy érzem, hogy most nem fogok/tudok eleget tenni a díjjal járó kötelezettségeknek, nem is tudom kapnék-e 7 bloggert akiknél e díj még nem járt, s lenne-e 7 újdonság amit leírhatnék.
Ellenben Eni kicsit beújított, s mind a 7 díjazottjához volt pár kedves szava. Nálam a lezserségem szereti, meg van sejtése arról, hogy a négy gyermekemmel nem lehet könnyű az élet. Hát mit is mondjak? Rátérek inkább e bejegyzésem címére, akkor megértitek az összefüggést.

Igen kérem, hú-meg ha, de morzsák. Avagy humorzsák. Történt ugyanis, hogy múlt héten Édesanyám mesélte, hogy beújított, az internetről vett egy új receptet, s úgy készítette a császármorzsát. Neki ízlett, Édesapám ellenben megkérte, hogy ezentúl maradjon a jól beváltnál. Hát be kell valljam, hogy bár szeretem a császármorzsát, még sosem készítettem. Eddig. Úgy éreztem, hogy túl macerás az nekem. De mostanra megérett bennem a morzsa utáni éhség, így most szépen bekevertem egy adagot, s várja, hogy a dara dagadjon. Ezen idő alatt nekiálltam kissé kitörölni a hűtőszekrényt. Kiffiam meg átment a nappaliba, felmászott a pelenkázójára, s az ott lévő ablakon át kukucsált hozzám. Közben belefeledkeztem a suvickolásba, észre sem vettem, hogy kisfiam hatalmas csendben van. Lévén be is fejeztem már amivel foglalatoskodtam, meg az extrém csend sem sejtetett valami jót, elindultam a nappaliba. Hát nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek a látványtól ami fogadott. Végül csak röhögtem és röhögtem. Szerintem sokan ezt tették volna a helyemben. Ugye? Édes a kis humoros gyerek? Nem is tudja, hogy "Télapó itt van, hó a szakálla" az csak decemberben érvényes.

A császármorzsa dagadási ideje lejárt, ideje foglalkoznom vele, érkeznek nemsoká a lányok a suliból. Szóval, bár az is morzsa, majd azzal egy külön bejegyzésben foglalkozom. Három lehetőség játszik majd: vagy csatlakozom a Churros készítésnél leírtakhoz, vagy Autumn ronda de finomjához fog tartozni. A harmadik az ideális állapot, így első körben ahhoz fűzöm a legkevesebb reményem.

10 megjegyzés:

autumn írta...

Hogy mennyire édes ez a gyerek!
A császármorzsa biztos remekül fog sikerülni, de szerintem ne engedd a fiad a konyhába amíg csinálod.....:)))))))
Köszönöm, hogy említést tettél rólam a bejegyzésben!

Andrea írta...

De aranyos!! Igazi gyerekböl van!! :)) Mi az amit magára kent? Es még hova? :))

4Gyerek írta...

Autumn: hajlok affelé, hogy jobb lett volna a gyereket magam mellett tudni a konyhában. Esetleg Turbodtól kölcsönbe kellene kérni a pórázát (ha van ilyenje), lehet jó szolgálatot tenne az ilyen extrém napokra

4Gyerek írta...

Andi: akkor csak magára, ahogy illusztrálva van.
De van folytatás, külön bejegyzésben. Csak kép nix. Hát akkor szó szerint tetőtől talpig, járólap, asztal....minden kapott.
Nővére becsapta a fürdőkádba, de nem mielőtt az egész fürdőszobát végig kencézték.

Gesztenye receptjei írta...

Tündéri kis gyermek, nagyon ügyes:-))

Anna írta...

Sudocrem? Nagyon olyan az állaga. Áhhh, kaptam én is belőle hasonló mennyiségben. Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy letekeríthatatlan.
Na, legalább finom kis bőre lesz.
Csak az árát és a krémet sajnáltam a magunk esetében. Mert akkoriban Romániában nem lehetett kapni. Külföldről hozattam.

4Gyerek írta...

igen, Sudocrem. Kicsilánynak még én is Mo-ról hozattam 3,5 éve. Az ára most is kiakaszt, szerencsére Édesanyám kapott a húgomtól decemberben, s abból nekem is juttatott. Ezt vette úgy Kiffiam, hogy dúskálunk, ergó lehet pocsékolni?

Anna írta...

Na, most látom, hogy a következő bejegyzésedben írtad is.
Igaziból jó sokáig elég egy dobozzal, ha célszerűen van elkenegetve... :)

Bianka írta...

Nagyon édes, zabálnivaló :)

Tücsök Bogár írta...

:)))) Finom puha bőrre vágyott a szentem! Nem irigyeltelek. Szerencsére az enyémek már kinőttek ebből.