Hozzávalók:
- 30 dkg bőrös lazacfilé,
- 1 közepes méretű cékla,
- 1-1 mokkáskanál koriander- és ánizsmag,
- ½ mokkáskanál szemesbors,
- 1-1 csapott evőkanál só és cukor,
- 40 ml gabonapálinka,
- 3 evőkanál citromlé;
- pirított kenyérfalatkák és további citromlé a tálaláshoz.
A céklát lereszeljük, egy, a hal
méretének megfelelő tálat fóliával kibélelünk, belesimítjuk a céklát. A
fűszereket mozsárban megtörjük és összekeverjük a sóval, cukorral. A
pálinkát a citromléhez adjuk. A fűszerkeveréket a céklára szórjuk. Ráöntjük a citromleves pálinkát. Rátesszük a halat, bőrös felével
lefele, majd szorosan becsomagoljuk a fólia kilógó részeivel. Ráteszünk egy ugyanolyan méretű
tálat, melyre nehezéket (pl. egy üveg vizet) helyezünk és minimum 24 órára
(de akár 3 napra is) hűtőbe tesszük. Hűtőből kivéve levesszük a nehezéket
és a fedőként használt tálat. Kicsomagoljuk, kivesszük a pácból és
vékony vízsugár alatt leöblítjük. Konyhai papírtörlővel felitatjuk a
nedvességet. Vékony szeletekre vágjuk, pirítós
kenyérfalatkákon, kevés citromlével megcsöpögtetve kínáljuk.
3 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki, szívesen megkóstolnám! :)
Merhabalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve çok güzel görünüyor. http://sefagen.blogspot.com.tr
Saygılar.
Kormikám, én a lazacot nem szeretem, de Te, Te, Te nagyon hiányzol :(
Nagyon sokszor gondolok Rád. Millió puszi.
Viki
Megjegyzés küldése