Hozzávalók 5-6
személy részére:
- 50 dkg száraz paszuly,
- 3-4 babérlevél,
- 2 cikk fokhagyma,
- só.
A
paszulyt előző este hideg vízbe beáztatjuk. Másnap a vizet leöntjük, fazákba
tesszük, vizet öntünk rá és felfőzzük. Ha felfőtt, az első főzőlevet leöntjük,
és újból felöntjük, fporrásban levő vízzel. Ekkor megsózzuk, beletesszük a
babérlevelet és a fokhagymát. Amikor a paszuly már kezd szétfőni, leszűrjük.
Késes aprítóban, botmixerrel vagy blenderben pürésítjük. Ízlés szerint
hígíthatjuk a főzőlével.
Dinszlet hagymával, puliszkával tálaljuk.
1 megjegyzés:
Nálunk ez kizárólag fehérpaszulyból előadva, paradicsompaszírozón átnyomva, hagyma stimt, szigorúan cikával :D Most jól megkívántam, de sajnos a káposzta még nem elég érett, nemrég sózta el anyukám.
Megjegyzés küldése