Levesbetét házilag? Semmiség azok számára akik a búzalisztet büntetlenül fogyaszthatják. No, de akik gluténmentes étkezésre szorulnak? Jelentem picit macerásabb, de nem lehetetlen a feladat.
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg gomba,
- 1 sárgarépa,
- 1 kisebb petrezselyem,
- 1 maroknyi fagyasztott zöldborsó,
- 1 maroknyi fagyasztott zöldbab,
- 1 evőkanál vaj,
- só;
- 1 tojás,
- 5 dkg rizsliszt,
- 3-4 dkg cirokliszt (tojás méretének függvényében).
A gombát megmossuk, daraboljuk, majd az olvasztott vajon, fedő alatt
megpároljuk. Amikor a gomba kissé összébb esett, hozzáadjuk az apró kockára
vágott gyökérzöldséget, majd a fagyasztott hüvelyeseket, felöntjük vízzel,
megsózzuk és megfőzzük. Amikor majdnem elkészült, takarékra vesszük a lángot, s
belefőzzük az időközben elkészített tésztát. Vigyázzunk, a levesünk ne forrjon,
mert a tészta széteshet.
A tésztához a tojást felütjük, hozzákeverjük a rizs- és a ciroklisztet, egy
pici sót és alaposan összegyúrjuk. Fokhagymaprésbe diónyi tésztadarabokat
teszünk és átnyomjuk a présen. Enyhén rizslisztezett felületre nyomjuk a
tésztát. Valószínű, hogy egy adag leveshez túl sok lesz a tészta, de nyugodtan
hagyjuk megszáradni, tegyük zacskóba és használjuk fel később.
1 megjegyzés:
Merhabalar, ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.
Saygılar.
Megjegyzés küldése