Hozzávalók 4
személyre a palacsintához:
- 24 dkg liszt,
- 2 tojás,
- 1 dl olaj,
- 4,5 dl szódavíz,
- csipet só;
- 80 dkg hús,
- 2 hagyma,
- 3 evőkanál olaj,
- 2 teáskanál fűszerpaprikaőrlemény,
- só, bors;
- 7 dl zsíros tejföl;
- metélőhagyma a batyuk összefogásához
A
palacsinta hozzávalóiból egynemű tésztát kavarunk, majd palacsintasütőben szép
sorjában kisütjük. A töltelékhez először egy pörköltet készítünk. Ehhez a
hagymát apróra vágjuk, forró vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott
húst, majd zsírjára sütjük. Ekkor megszórjuk a fűszerpaprikával, kevés vizet
öntünk alá és készre főzzük. Az elkészült pörköltből a húst apróra vágjuk. A
pörkölt szagftját elkeverjük a tejföllel és alaposan összeforraljuk. Az aprózott
húshoz annyi tejfölös szaftot teszüünk, hogy a palacsinták tölthetőek legyenek.
A többi szaftot félretesszük. A palacsintákat megtöltjük, kis batyúkat
formázunk, melyet metélőhagymával rögzítünk. Tűzálló tálba tesszük,
meglocsoljuk a maradék szafttal, majd forró sütőben átmelegítjük.
7 megjegyzés:
Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
pazar :)
Thank you.
Köszi Gergő.
Csinos batyukat csomagoltál!
Próbáld ki pirított hagymás csirkemájjal is, frenetikus. A palacsintát betöltöd a májjal, mielőtt feltekered, először az oldalát hajtod be, majd aztán feltekered, tojásba,zsemlemorzsába panírozod, forró olajban átsütöd és már tálalható salátával és a visszamaradt szaftját kevés tejföllel sűrűre főzöd 1-2 perc alatt és azzal meglocsolod.
nagyon finom.
Tétesbe már végezte hagymás pipimáj nálunk. Hát az sem egy elvetendő verzió ;-)
Rétes na...csak a billentyúzet megtréfált
Megjegyzés küldése