Nagyon megszerettem a sütőben sütést. Az igaz, hogy egyszerre kell bepanírozni mindent, de utána már nincs főzőlap melletti ácsingózás, forró olaj fröcskölés (persze a kisebbjeimnek mindig nagy kihívás olyankor ácsingózni mellettem), gőzelszívó használata mellett is érezhető szagok terjengése. No meg a kajánk is egészségesebb, nem szív magába annyi zsiradékot (oké, oké....kellenek a zsírok is, de abból is inkább a telítetlen zsírsavak, de jobb nem túlozni). Szóval húsgombócok, panírozott ételek mind-mind mehetnek a sütőbe (na persze a mustáros szelettel azért bajban vagyok, de maradok annyiban, hogy az férjen bele). Így történt, hogy némi csirkecombokat is ez a fajta végzet ért.
Különösebb receptet most nem is mellékelnék, maradjunk annyiban, hogy a combokat előző este tejbe áztattam, amibe sót-borsot s kevés gyömbért tettem. Másnap a szokásos liszt-tojás bundázás után nem zsemlemorzsába burkoltam, hanem kukoricapelyhet zúztam mozsárban, s abba bugyolálódtak a kis cupákok.
Családom egyöntetű véleménye: Anya, még vegyél ilyen kukoricapelyhet sütni.
Vettem. És még veszek. Ezután is.
13 megjegyzés:
Éljen a sütőben sütés!!! Akkora királyság!
Milyen igazad van! Már egy ideje a sültkrumplit én is a sütőben csinálom. Már csak a kalóriák miatt is...:)))))
Nagyon jó dolog,én még nem próbáltam,de kifogom próbálni,minden mellette szól:-)
És hogyan sütöd tepsiben? Kevés olajjal kikent tepsi és kész? én is gondolkoztam már rajta, de nem tudom hogy csináljam:) Pedig akkor többet ennénk rántott dolgokat, mert egyébként nagyon szeretjük.
Patrícia: csak az első próbálkozásig gondolkodik rajta az ember lánya.
Nálam a munkamenet: kikenem a jénai tálat kis olajjal, vajjal (mikor épp mivel), belehuppannak a sütnivalók ( :-D) ), azok tetejét is ecset segítségével lekenem olajjal, s mehetnek is napozni.
Ugye, ugye ?? Hát mióta mondom én már, hogy mennyire egészséges ez a sütés fajta és ráadásul nincs bűz a konyhában. Én évek óta igy sütöm a húsokat. A mustárosodnak pedig ajánlanám a sütőzacskós megoldást, mert ott aztán minden szaft megmarad, de zsir és olaj semmi. Nagyon guszta lett, Csak igy tovább.
S még egy gondolat, Én néha rááldozok 1-2 napot a sok-sok különböző hús bepanírozására, majd folpack-al elválasztva zacsiba, és fagyasztóba rakom adagonként :)
Én is évek óta sütöm sütőben és a család szerint jobb, mint az olajban sütés.
Latsia hozta be a köztudatba, azóta áldom is érte:-))
Én fokhagymás sóval szoktam megszórni a rántott dolgokat, isteni lesz tőle.
Soha nem próbáltam így sütni a husit ,de hát mért vannak a bloggertársaim ,hogy tanuljak tölük nem? S hát így ebéd idöben ez a látvány ...na megyek mert nagyon megéheztem:)
Sült krumplit már én is sütőben sütőben, de a panír húsokat még olajban. De lassan kipróbálom én is
Vasárnapra talán rendbejön a család, most bekaptak a gyerekek valami jó kis hányós-hasmenéses vírust, de ha addig nem, akkor jövő héten biztos hogy rántott hús és sült krumpli lesz ebédre. Sütőben sütve.. :))
Sütőben sült krumplit is szeretjük, de annak azért klasszisokkal különbözik az íze az olajban sült hasábburgonyáétól.
Na, ezt már én is készülök kipróbálni! Köszönet az ösztönzésért!
Na a sütőben sütést én is kipróbálom! És én is fagyasztom a rántotthúst, engem mindig a velejáró kosz riaszt el, így egyben lepanírozok 2-3 kilót, és adagonként megy a fagyóba, kész öröm elővenni, amikor programunk van vasárnap.
Amit viszont te próbálj ki még a kukoricapehely mellé, az ez:
http://anyaehesvagyok.blog.hu/2010/01/07/szort_csirke
(nem szoktam reklámozni ezt a közös blogunkat, mert elég túrós a háta szegénynek, de most így egyszerűbb :) )
Megjegyzés küldése