Oldalak

2011. 02. 28.

Maradék tészta meg némi zöldség - mennyei vacsora

Mai levesünk eléggé koncentráltnak volt mondható, így második fogás kitolódott, vacsora lett belőle. Hogy milyen? Kicsilány szerint "anya, te ma nagyon finomat főztél". Szerintetek?
Na, de egyszer hadd mondjam el, mutassam meg miről is van szó.



Hozzávalók:
  • maradék tészta (jelen esetben egy zacskó alján némi penne, másik zacskóból meg kevéske fusili)
  • 1 kis fej karfiol
  • 1 brokkoli
  • 1 nagyobb szál zöldhagyma
  • 1 kápia paprika
  • 1 nagy paradicsom
  • tejföl
  • mozarella
A karfiolt meg a brokkolit némi sós vízben roppanósra főztem. A tésztákat al dente megfőztem (soha nem vegyítek 2 félét, most félve bár, de megtettem, szerencsére gyártó ugyanaz, a végeredmény pedig hálisten nem lett kudarc).
Paradicsomot, kápia paprikát, zöldhagymát felkarikáztam.
Egy jénai tál alját tejföllel borítottam, bele egy vékonyka réteg tészta, rá a brokkoli és a karfiol rózsák alternatív rétege, erre jött a karikázott zöldség, ismét kevés tészta. Erre ismét egy kevéske tejföl jött, végül kis mozarella darabkákat tettem a tetejére, 180 fokon, turbógrillen szűk fél óra alatt megsütöttem. A tálat akkor tettem be a sütőbe mikor azt bekapcsoltam, szóval nem volt előmelegítve.

Oldalborda, mint lelkes húsevő, kissé szkeptikusan hallgatta a vacsoráról szóló elképzelésem, de végül ő volt az aki a nem kicsi első adag után még repetázott is. Kiffiam meg ügyesen bevágta a saját tányérjában levő adagot.
Ilyent is még készítek. Hamar megvan, gyorsan elfogy.



Ez utóbbi kép tudom, hogy nem épp minőségi, sőt. Sajna a gép képernyőjén nem jött vissza a hiányossága, s már rég nincs semmi a vacsorából mire ideültem a laptop elé.

10 megjegyzés:

Mézeskalács írta...

Nálunk hónap végén rendszeresen s.o.s. kaják szerepelnek (mit rejt a hűtő és a spajz) , és eszméletlen finom dolgok szoktak belőlük kisülni (persze volt már ellenpélda is:))
Nagyon gusztán néz ki a tésztád! Így tél végén már nagyon áhítozom az ilyen zöldséges ételekre.:)

Edó írta...

Hú de jóóóóóó

Ditta írta...

Tényleg mennyei lehetne,ha megehetném:-)Nagyon jó:-)

Viki írta...

Hogy milyen jókor jöttél. Épp ma kacsintgattam a kamra polcára, s szonmorúan vettem tudomásul, hogy van egy jó pár zacsak alján maradék tészta. Ha most nem lennék lusta, máris indulnék a konyhába, mert ráadásul a képek láttán a gyomrom is korog elég rendesen.
De hogy megcsinálom egyszer, az tuti. Majd hétvégén, mert akkor a gyerekek itt vannak, s ők nagyon-nagyon tésztásak :) Kösziiiiii - hóeleji hóvégi kaja :)

Erinacea írta...

Nagyon gusztusos, a rásült sajt meg... hmmm, imádom!

Bianka írta...

Elhiszem, hogy nagyon finom volt

Andrea írta...

Ès hol a hús hozzá ? :))
Csak valami sört látok, buzasör?

4Gyerek írta...

Öhh..izé, jól érted a söröket.
Van itt egy hely, ahol finom söröket kapni. Onnan van ez is.
Nem röhögni...alaposan megnéztem, melyiket is vegyem, ne legyen olyan amit már kóstoltunk. Naná beletrafáltam :-D

Hús meg...hát maradt a fagyasztóban ;)

Andrea írta...

Tényleg búzasör? Aztat én nem annyira csípom ..

Isten bizony imádom a sört (tudod Te azt jól! :), de amit nem szeretek az a "Schwarzbier" (nem összekeverendö a barnasörrel), meg a búzasör. :((

A húsnélküli falatért pedig nem vont le a családod a béredböl?! :)))))

4Gyerek írta...

tényleg, tényleg az.

eléggé korlátozva van így is a bérem, hova vonjanak le belőle?
Adriám eléggé csökkentett adagú husis kajákat kedveli (vagy akár ohne husi), Kiffiamnak mindegy, csak sok legyen, Elsőszülött az apját majmolja, ha az eszi, ő is, ha kommentál, ő is.
Kicsilány pedig annyira keveset eszik (itthon főleg), hogy neki fel sem tűnik ha nincs benne husi.
Apájuk mint említettem eleinte kicsit szkeptikus volt, de aztán belátta olykor kibírja ha nem kannibál.
(mert főleg a levesben amúgy is volt)