Ha már úgy is a grillezésnél tartottunk, akkor nézzük mit is lehet kihozni a parázs, a grillrács, a sertésoldalas és némi pác találkozásából.
Hozzávalók:
- 2 kg sertésoldalas,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 hagyma,
- 2 evőkanál gulyáskrém,
- 1 teáskanál szárított kakukfű,
- 2 evőkanál sárgabarack lekvár,
- 1 csipet babérlevél por,
- késhegynyi kardamom por,
- 4-5 koriandermag megtörve,
- késhegynyi gyömbérpor,
- csapott kávéskanál őrölt fekete bors,
- 1 teáskanál mustár,
- 1 kávéskanál chiliszósz,
- 2 evőkanál almaecet.
Az oldalast megsózzuk. Az olajon üvegesre fonnyasztjuk a hagymát, , hozzáadjuk a fűszereket, lekvárt, mustárt, gulyáskrémet, ecetet. Felforraljuk, majd alacsony tűzön 10 percig főzzük. Ha nagyon sűrű lenne, 1-2 evőkanál vizet tegyünk bele. Az oldalast közvetett parázson, gyakori forgatás és páccal kenegetés mellett 1-1,5 órán keresztül grillzeeük. A sütés utolsó perceiben már ne kenegessük a húst.
9 megjegyzés:
Nyami, ez jól jönne most:) Az idén még nem grilleztünk:)
Kati, ha véletlenül Brassó környékén vezet utatok, gyertek, grillezünk. Bármikor. Tél, nyár - nem számít.
Hú, hát azt a szép darab oldalast szívesen látnám a tányéromon. Mostmár ideje nekünk is grillezni:)
Oldalast még nem grilleztünk. Mennyi idő kell neki, míg megsül? Biztos finom! Jó a fűszerkeverék is hozzá, máris leírom az összetételét...
Hű, de jól néz ki! Oldalast még nem sütöttem grillen, de most kedvet kaptam!
kriszti, igazából oldalasa vákogatja a sütési időt. Mert nem mindegy, hogy mennyire vastag, mennyire húsos vagy inkább zsíros, szal tudod, úgy érzésre. Menni fog az.
Már nem emlékszem, hogy 2 vagy 3 éve Vármezőn az ember grillezett marhabordákat. Láttad volna a kempingben levők hogy lestek. Annyira ismételnénk, csak nincs borda. Csak disznóé.
Tessék mondani én is mehetek ? Valamire jó leszek, legfeljebb forgatom a nyársrudat :)))
Naná, hogy igen.
Csak éppenséggel kéretik napsütéssel együtt érkezni. Ugyanis most épp zuhog.
Bejövős finomságot rittyentettél. Elraktározom! :)))
Megjegyzés küldése