Valószínű, hogy már nagyon sok olvasóm tud arról, hogy mi is az OVCS. De ha mégsem, akkor elárulom: Online Vacsoracsata rövidítése, melyet Autumn rendez, aki a Kutya és Konyha blog szerzője. Tavaly már volt egy forduló, abban is részt vettem, idén sem akartam kimaradni. Aztán félig-meddig mégis sikerült, hisz a szavazások javáról lemaradtam. Ezért elfogadom a bűntetésem, mely mondjuk az is lehet, hogy a "haragosok" nem szavaznak majd rám. Aki kíváncsi a szabályzatra, az ITT elolvashatja.
A héten akik egymást vendégeljük meg:
Szitya - Négy a lány
Nelli - ÍZVARÁZS-LAT akiről nem árt tudni, hogy az OVCS 1 győztese
Autumn mint házigazda - Kutya és konyha,
Hanna és Panna, a babák akiknek a spéci rész készül a vacsoracsata második fordulójában.
Nelli - ÍZVARÁZS-LAT akiről nem árt tudni, hogy az OVCS 1 győztese
Autumn mint házigazda - Kutya és konyha,
Hanna és Panna, a babák akiknek a spéci rész készül a vacsoracsata második fordulójában.
Bár vacsoráról van szó, most vegyünk egy teljes menüt, hisz sokan későig dolgoznak, tekintsünk az ajánlatra mint egy estebédre. S mert valamiből kell kis könnyű is, hát legyen az a leves.
De mielőtt a leves a tányérokba kerülne, hadd kapunk elő a hűtőszekrényből egy kis finomságot. Remélem tejérzékeny nincs köztetek, hisz érkezik a pácolt feta. Igencsak finom fetát sikerült vennem, már úgy magában kelendő volt a gyerekeim körében. Hát még egy kis extra érlelést követően milyen mennyei lehet.
De mielőtt a leves a tányérokba kerülne, hadd kapunk elő a hűtőszekrényből egy kis finomságot. Remélem tejérzékeny nincs köztetek, hisz érkezik a pácolt feta. Igencsak finom fetát sikerült vennem, már úgy magában kelendő volt a gyerekeim körében. Hát még egy kis extra érlelést követően milyen mennyei lehet.
Hozzávalók:
- 50 dkg feta sajt,
- 15-20 db aszalt paradicsom,
- 3-4 rozmaring ág,
- olaj
A sajtot 1,5 cm-es kockákra, az aszalt paradicsomot apróra vágjuk. Egy fedeles üvegbe rétegezzük a sajtot, a paradicsomot és a rozmaringot. Felöntjük olajjal. Hűtőszekrényben hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp: használhatjuk az olajban eltett aszalt paradicsomokról a fölös olajat, még aromásabb lesz a sajtunkAzért ezekből a falatokból a babákat kihagyjuk, hisz a tejtermék sem nekik való még, de az olajos dolgok aztán végképp ellenjavaltak.
2 megjegyzés:
Ez nagyszerű lehet !!!
Ez a pácolt feta biztosan finom lehet! Én majdnem ugyanezt szoktam készíteni, csak camembert sajttal, meg más fűszerezéssel, de a lényeg ugyanaz! :-)
Megjegyzés küldése