Egy gyors leves, aminek valóban akkor örülnénk igazán, ha kint nem csorogna folyamatosan az eső. No, de hátha a vendégeim hoznak kis napsütést magukkal (elvinni pedig nem is fogják magukkal, ugye?)
Hozzávalók:
- 6 szál rebarbara,
- 8 dkg cukor,
- 1 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 tasak vaníliás cukor),
- 1 csapott kávéskanál őrölt kardamom,
- 2 dl tejszín,
- 8 eper.
A rebarbarát megtakarítjuk, darabokra vágjuk, fazékba téve annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Pár percig főzzük, hamar megpuhul. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a cukrot, kardamomot. Újból felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt. Langyosan vagy behűtve eperrel, bazsalikomlevelekkel tálaljuk.
4 megjegyzés:
Ez is jöhetne,főleg mert kardamom is van benne:)
És az esőt tőlünk is elűzhetné valaki.
:) Te nekem főztél? :) Ezt is imádnám. Levesnek elkészítve még nem ettem, csak a kompót, meg a süti változatát ismerem, de ez is nyerő lenne.
Gratulálok, igazán jól válogattad össze az ételeket.
Erika, miért is ne? Hisz relatív közel vagyunk egymáshoz (mondom: relatív), még símán le is ülhetünk egymás asztalához a valóságban is.
Hátha akkor megértem miért zárt be nálad a "bazár"
(ne érts félre, csak a szókapcsolattal éltem, hogy bezár a bazár).
Rád szavaztam, remélem számít majd a szavazatom a nyeréshez.
Az, hogy miért "zárt be a bazár", az maradjon az én titkom :) Egyébként nyitott egy új "bazár" :)
Megjegyzés küldése