Hozzávalók:
- ½ kg zöldbab,
- 1 szál zellerzöld,
- 2 szál tárkony,
- 1 kis hagyma,
- 1 teáskanál vegeta,
- só;
- 2 dl tejföl,
- 1 evőkanál liszt;
- 1 tojás,
- 2 tetejes evőkanál liszt.
A zöldbabot megmossuk, megtakarítjuk, apró falatokra tördeljük. Vízbe tesszük főni, amibe beletesszük a hagymát, zellerzöldet. Vegetával, sóval ízesítjük. A habaráshoz a lisztet elkeverjük a tejfőllel, beleteszünk 1 merőkanál forró levest, majd ezt az elegyet öntjük a levesbe (másképp kicsapódhat a tejföl). A tárkonyleveleket leszedjük a szárról, kissé összevágjuk majd beletesszük a levesbe. A tojásból, lisztből nokedlitésztát keverünk, majd a fővő levesbe szaggatjuk. Tálalás előtt a hagymát és a zellerzöldet kivesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése