Oldalak

2012. 08. 09.

Zöldséges halleves

Hozzávalók az alapléhez: 
  • 2 nagy halfej (ponty, süllő), 
  • só; 
a leveshez:
  • 1 hagyma, 
  • 3-4 evőkanál olaj, 
  • 3 nyél szárzeller, 
  • 3-4 sárgarépa, 
  • 1 teáskanál paprikakrém, 
  • 20 dkg gomba, 
  • 2-3 paradicsom, 
  • só, 
  • bors.


A halfejeket sós vízbe főni tesszük. Mikor jól megfőtt, a nagyobb halhús darabokat félretesszük, az apróbb részt alaposan szétnyomkodjuk a főzővízben.
A hagymát, szárzellert, sárgarépát megtakarítjuk, apró kockára vágjuk, az olajon megpároljuk. Rátesszük a paprikakrémet és felöntjük az alaplével. Mikor a répa kezd puhulni, beletesszük a megtakarított, darabosra vágott gombát. A paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját, kockára vágjuk és a paradicsomhúst a levesbe tesszük. Visszatesszük a félretett halhús darabokat. Ha szükséges, utánasózzuk. Csípős paprikát kínálunk mellé.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Ezt én is elkészíthetném:) Mert a halászléhez sosem kapok olyan halat ami kell:)

Hobbychef írta...

Tetszik. Más mint a megszokott halászlé.