Hozzávalók az alapléhez:
- 2 nagy halfej (ponty, süllő),
- só;
- 1 hagyma,
- 3-4 evőkanál olaj,
- 3 nyél szárzeller,
- 3-4 sárgarépa,
- 1 teáskanál paprikakrém,
- 20 dkg gomba,
- 2-3 paradicsom,
- só,
- bors.
A halfejeket sós vízbe főni tesszük. Mikor jól megfőtt, a nagyobb halhús darabokat félretesszük, az apróbb részt alaposan szétnyomkodjuk a főzővízben.
A hagymát, szárzellert, sárgarépát megtakarítjuk, apró kockára vágjuk, az olajon megpároljuk. Rátesszük a paprikakrémet és felöntjük az alaplével. Mikor a répa kezd puhulni, beletesszük a megtakarított, darabosra vágott gombát. A paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját, kockára vágjuk és a paradicsomhúst a levesbe tesszük. Visszatesszük a félretett halhús darabokat. Ha szükséges, utánasózzuk. Csípős paprikát kínálunk mellé.
2 megjegyzés:
Ezt én is elkészíthetném:) Mert a halászléhez sosem kapok olyan halat ami kell:)
Tetszik. Más mint a megszokott halászlé.
Megjegyzés küldése