Mielőtt szó érné a ház elejét, hogy hol a megszokott duma (avagy hírtelen felkiáltanátok, hogy de jó, végre befogta a száját, vajon meddig? :DD ), elárulom, hogy a kiérdemelt (remélem!) szabadságunkat töltjük holnaptól, így ennek fejében most csak időzített bejegyzésekre futja az indulás előtt.
S akkor nézzük ma mit kínálok nektek:
Hozzávalók:
- 8 csirke alsócomb,
- 3 fej hagyma,
- 2 evőkanál pirospaprika por,
- 1 szál zellerzöld,
- só,
- kevés bors,
- ½ dl olaj.
A húst megmossuk besózzuk. A hagymát megtakarítjuk, laskára vágjuk, az olajon megdinszteljük. Ha a hagymánk megpárolódott, beletesszük a paprikaport, majd rögtön a combokat is és felöntjük egy kevés vízzel. Beletesszük a zellerlevelet is. Addig főzzük míg a hús megpuhul. Ha szükséges, közben pótolhatjuk még a folyadékot. Krumplipürét, tarhonyát, főtt tésztát kínáljuk mellé, előtte a zellerzöldet távolítsuk el.
4 megjegyzés:
Vajon miért zsidó? :-))
Még jó, hogy írtad, mert így nem kérdem, hogy hol a "duma?," :DDD Jó kis paprikás csirkét hoztál. :) Jó pihenést Nektek! :)
Nagyon finomat főztél. De a címet nem értem, ez miért zsidópaprikás? A "magyar" paprikás ugyanilyen!!! Gondolom Erdélyben is így főzik a székelyek, szászok, zsidök.
Igen, igen, nincs duma. helyette csak hősééééééég, ezerrel.
Tengerparton nyaralunk, s mint még soha, a szél sem lebben. Mikor a nagylányoknak vettem ma a fürdőruhát, poénkodtam is az eladóval, hogy hol a szellő, szintén humorral válaszol: asszonyom, hát nem tudja: ezek itt mindent lopnak. most a szellő is sorra került :)
Sóval kérdeztem én is Édesanyám, hisz ez a recept megjelent a legutóbbi Finom Falatokban (szinén Corvin termék, mint az Erdélyi Konyha), s a szombati Pityókafesztiválról hazafel a vonaton valaki épp ezt nézte, s számon kérte rajtam a címet. Anyukám pedig azt mondta, hogy még a Nagyanyám (azaz az én dédnagyanyám) is így hívta. Szóval nálunk ez a neve, többet sajna nem mondhatok.
Megjegyzés küldése