Következő archív darab, ami persze akadálymentesen most is elkészíthető. Nem is osztok meg olyan receptet ami mostanság nem aktuális.
Hozzávalók:
- 60 dkg főtt berbécs hús és belsőség (tüdő, vese, nyelv, lép, szív),
- 20 dkg főtt rizs,
- só,
- bors,
- kakukkfű,
- a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa, szezámmag,
- olaj a sütéshez.
A húst-belsőségeket a rizzsel együtt ledaráljuk, fűszerezzük, panírozzuk. Bő, forró olajban kisütjük. Köménymagos burgonyával és ecetes savanyúsággal kínáljuk.
6 megjegyzés:
Nagzon finom lehet! Igazi lakomára való:)
Igazán jól néz ki! Szeretjük a szezámos panírt, csak Sógor ne legyen itt, mert ő allergiás rá.
Csak tudnám mi az a berbécs hús:) Még sosem hallottam ezt az elnvezést, egyébként nagyon jól néz ki:)
ürü = berbécs.
így már stimm?
Nekem is csak a berbéccsel van bajom, bajom, bajom, bajom............ a többit (talán) ismerem :) :)
Tényleg, mi a berbécs ? Azt tudom, hogy birkahus, csak azt nem, hogy fiatal bárány, vagy vén birka ?
Miután nekünk se báránykánk, se birkánk, a válasszal is ráérsz :) - de azért várom.
na, megjöttem. a válasszal is. a berbécs az má csak volt valamikor fiatal. inkább a koros kategóriát erősíti.
Megjegyzés küldése