Oldalak

2012. 05. 04.

Szezámos berbécsfalatok

Következő archív darab, ami persze akadálymentesen most is elkészíthető. Nem is osztok meg olyan receptet ami mostanság nem aktuális.



Hozzávalók: 
  • 60 dkg főtt berbécs hús és belsőség (tüdő, vese, nyelv, lép, szív), 
  • 20 dkg főtt rizs, 
  • só, 
  • bors, 
  • kakukkfű, 
  • a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa, szezámmag, 
  • olaj a sütéshez.

A  húst-belsőségeket a rizzsel együtt ledaráljuk, fűszerezzük, panírozzuk. Bő, forró olajban kisütjük. Köménymagos burgonyával és ecetes savanyúsággal kínáljuk.

6 megjegyzés:

Emi írta...

Nagzon finom lehet! Igazi lakomára való:)

Gerdi írta...

Igazán jól néz ki! Szeretjük a szezámos panírt, csak Sógor ne legyen itt, mert ő allergiás rá.

trollanyu írta...

Csak tudnám mi az a berbécs hús:) Még sosem hallottam ezt az elnvezést, egyébként nagyon jól néz ki:)

4Gyerek írta...

ürü = berbécs.

így már stimm?

Viki írta...

Nekem is csak a berbéccsel van bajom, bajom, bajom, bajom............ a többit (talán) ismerem :) :)
Tényleg, mi a berbécs ? Azt tudom, hogy birkahus, csak azt nem, hogy fiatal bárány, vagy vén birka ?
Miután nekünk se báránykánk, se birkánk, a válasszal is ráérsz :) - de azért várom.

4Gyerek írta...

na, megjöttem. a válasszal is. a berbécs az má csak volt valamikor fiatal. inkább a koros kategóriát erősíti.