Laptopom megérett egy alapos megpiszkátorkodásra. A napokban mentettem róla ami menthető, hát jó kis meló volt. Aztán ma végre sikerült beutalnom a kórházba. Nem tudom, hogy mikor sikerül megkapja a számára tökéletes kezelést, remélem nem tart soká. Számomra elég kizökkentő a normál menetemből a saját gép hiánya, képeket most máshova kell menteni, a magyar karaktereket is most tettem fel erre a gépre, ami Oldalborda tulajdonát képviseli. A sok dumának vessek véget, arról akartam itt regélni, hogy előkerült egy csomó régi, blogon nem megosztott receptem. Most szép lassan pótolom a régi kieséseket. Elsőnek kaptok egy kis itókát, talán jól is jön a tavasz helyett nyakunkba szakadt nyári hőségben.
Hozzávalók személyenként:
- 1 ek búzacsíra pehely,
- 4 szál petrezselyemzöld,
- 4 szál zöldkapor,
- ¼ kígyóuborka,
- 2 dl natúr joghurt,
- 1 dl ásványvíz,
- ½ gerezd fokhagyma,
- só
A petrezselyemzöldet és a kaprot megmossuk, megszárítjuk. A megmosott megtisztított uborkát a zöldfűszerekkel valamint a fokhagymával turmixgépben pürésítjük. Lassan hozzáadjuk a joghurtot és az ásványvizet. Sóval ízesítjük, végül megszórjuk a szárazon, zsiradék hozzáadása nélkül megpirított búzacsíra pehellyel. Egészséges, hűs ital a nyári melegben.
1 megjegyzés:
Ilyen melegben, mint ami most nálunk van, biztosan jól esne :)
Megjegyzés küldése