Hozzávalók:
- 8 kakascomb,
- 1 fej hagyma,
- 3 cikk fokhagyma,
- 1 késhegyni őrölt kömény,
- 1 nagy csipetnyi morzsolt majoranna,
- 2 teáskanál pirospaprika őrlemény,
- ½ dl olaj.
A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre dinszteljük majd rádobjuk a zúzott fokhagymát, s még rövid ideig kevergetjük. Beletesszük a megmosott combokat, sót, borsot teszünk bele, kevés vízet öntünk rá, lefedjük és addig főzzük míg a hús megpuhul. Ha szükséges, időnként a vizet pótoljuk. Ha a hús megpuhult, a vizet elfőzzük, megszórjuk a paprikával, a köménnyel és beletesszük a majorannát is. Elkavarjuk, pici vizet öntünk még alá, és újból felforraljuk. Főtt tészta remekül illik mellé.
3 megjegyzés:
De jó szaftos, nagyon tetszik:)
Hé, te most nem nyaralsz? Ott is ilyen jókat főzöl? Vagy most örülsz, hoyg van időd posztolni a régóta várakozó recepteket?:)
Hé, te! ;-)
Nyaraltunk. Csak indulás előtt beütemezett bejegyzéseket nyomattam, láthattad is, semmi dumcsira nem futotta.
Ma meg beestünk a házba, s naná 100 kg paradicsomot is berántottunk magunkkal. Gondolhatod kb. mennyire vagyok használható. De reggelre ennek változnia kell.
Kati, köszi! Képzeld ma is kakast ettünk, de ezt már a mi háztájunkon érte a végzete.
Megjegyzés küldése