Oldalak

2015. 10. 30.

Almás táska McDonald’s mintára, avagy gyorsétterem a konyhánkban

Aki vásárolt már McDonaldsban, bizonyára nem csak a különféle hamburgereket kóstolta, hanem eljutott a desszertig is. Ritkán tértem be hozzájuk, volt hogy csak egy kis táskára “fájt a fogam”. Aztán lemondtam róla, az ára sem volt barátságos, meg hát job szeretem magma készíteni a dolgokat. Mígnem egyszer újból felötlött bennem a mekis táska. Gondoltam itt a ragyogó alkalom, hogy megmutassam mit tudok. Felvértezve némi türelemmel, gondolván nem lesz egyszerű menet, egyből dupla adaggal indítottam. Hiba volt. Mindkettő. Pikk-pakk elkészül, és roppant laktató, maga az élmény pedig rendkívüli. A tölteléknél ne álljunk meg az étteremlánc kínálatánál, bátran adjunk teret a képzeletünknek. Nálunk már van megrendelés kókuszos, csokipudingos, sajtos töltelékre. Szép sorjában elkészül. Na jó....az alma az egyes számú favorit. Megrendelő jobbra vagy balra, az újrázásnál is csak almást kértek.


Hozzávalók 8 táskához: 
  • 25 dkg liszt, 
  • 1,1 dl víz, 
  • 3,5 dkg vaj, 
  • kis csipet só; 
a töltelékhez:
  • 50 dkg alma
  • 3 dkg étkezési keményítő, 
  • 5 dkg cukor, 
  • őrölt fahéj; 
olaj a sütéshez.


A vajat olvasszuk meg, majd a liszttel, vízzel és a sóval gyürjunk tésztát. Tegyük hűvösre egy óra hosszát, majd nyújtsuk ki és vágjuk 8 egyforma téglalap alakúra. A tésztalapokon egyformán osszuk el a tölteléket, hajtsuk ketté, nyomkodjuk le a széleket, derelyevágóval vágjuk egyenesre és forró olajban süssük ki. A töltelékhez az almát mossuk meg, hámozzuk meg és a magházat távolítsuk el. Vágjuk kis kockára, tegyük egy lábosba, szórjuk meg a cukorral és a fahéjjal, majd fedő alatt pároljuk meg. Ne tegyük nagy lángra, hogy az alma tudjon levet engedni. Amikor az alma megpuhult, szórjuk rá a keményítőt, rottyantsuk össze. Kihűtve tegyük a tésztára.

Nincsenek megjegyzések: