Hozzávalók:
- 1 pici hagyma,
- 3 dl tej,
- ½ dl tejszín,
- 2 babérlevél,
- 3 szegfűszeg,
- 3 dkg vaj,
- 3 dkg liszt,
- 5 dkg cheddar sajt,
- 1 mokkáskanál mustár,
- 1 tojássárga,
- késhegynyi frissen reszelt szerecsendió,
- só,
- őrölt fehér bors.
A
tejet tegyük egy lábosba, adjuk hozzá a babérlevelet és a szegfűszeggel
megszúrkált hagymát. Takarékon főzzük 3-4 percig, majd hűtsük ki. Egy másik
lábosban olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet és folytonos kavarás
mellett addig pirítsuk míg aranysárga lesz. Tűzről levéve adjuk hozzá a leszűrt
tejet, majd kavarjuk simára. Tegyük vissza a tűzre és sűrítsük be. Takarékon
forraljuk további 15 percet. Ízesítsük sóval, őrölt fehér borssal és a reszelt
szerecsendióval. A tűzről levéve adjuk hozzá a reszelt sajtot, a mustárt és a
tejszínnel elkevert tojássárgát. Kitűnő kisérője a párolt, majd sült karfiolnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése