Hát ezt imádtuk. A kutyák is (ugyanis kint maradt egy kis darab az asztalon, és a szemfüles négylábúak valamelyike kóstolás után vitte és sajátjának tekintette).
Azt hiszem ebből hamarosan újrázunk. Hátha akkor a kiskorúak is megjegyzik a nevét. Érdemes lett volna jegyeznem milyen űvésznevekkel illették :)
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt,
- 2,6 dl víz,
- 3 dkg élesztő,
- 1,4 dkg só,
- 2 hagyma,
- 15 dkg kéksajt,
- 2 közepes méretű körte,
- 2 dkg cukor,
- 10 evőkanál olivaolaj.
A lisztből a vízzel, az élesztővel és
a sóval és 2 evőkanál olajjal rugalmas tésztát gyúrunk. Huzatmentes helyen
duplájára kelesztjük.A hagymát felvágjuk, 4 evőkanál
olajon fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, rászórjuk a cukrot
és fedő nélkül hagyjuk karamellizálódni. Egy 30x25 cm-es tepsit kikenünk 2
evőkanál olajjal, belenyomkodjuk a tésztát, majd meglocsoljuk a maradék
olajjal. A karamellizált hagymát eloszlatjuk a
tésztán, ráhelyezzük a vékonyan felszeletelt, magházától eltávolított
körtét és megszórjuk az apró kockára vágott kéksajttal. 190 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése