Oldalak

2015. 10. 28.

Körtés focaccia


Hát ezt imádtuk. A kutyák is (ugyanis kint maradt egy kis darab az asztalon, és a szemfüles négylábúak valamelyike kóstolás után vitte és sajátjának tekintette).
Azt hiszem ebből hamarosan újrázunk. Hátha akkor a kiskorúak is megjegyzik a nevét. Érdemes lett volna jegyeznem milyen űvésznevekkel illették :)



Hozzávalók: 
  • 45 dkg liszt, 
  • 2,6 dl víz, 
  • 3 dkg élesztő, 
  • 1,4 dkg só, 
  • 2 hagyma, 
  • 15 dkg kéksajt, 
  • 2 közepes méretű körte, 
  • 2 dkg cukor, 
  • 10 evőkanál olivaolaj.

A lisztből a vízzel, az élesztővel és a sóval és 2 evőkanál olajjal rugalmas tésztát gyúrunk. Huzatmentes helyen duplájára kelesztjük.A hagymát felvágjuk, 4 evőkanál olajon fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, rászórjuk a cukrot és fedő nélkül hagyjuk karamellizálódni. Egy 30x25 cm-es tepsit kikenünk 2 evőkanál olajjal, belenyomkodjuk a tésztát, majd meglocsoljuk a maradék olajjal. A karamellizált hagymát eloszlatjuk a tésztán, ráhelyezzük a vékonyan felszeletelt, magházától eltávolított körtét és megszórjuk az apró kockára vágott kéksajttal. 190 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések: