Őrízgettem már egy ideje, vagyis tavalyról némi házi kisérlet gesztenyelisztet. Aztán.....beérte az idei gesztenyeszezon. Na mondom, akkor most lesz a gesztenyét gesztenyével történés. Szóval így adódott eme muffin életre hívása.
Hozzávalók:
- 3 tojás,
- 12 dkg vaj,
- 10 dkg cukor,
- 8 dkg gesztenyeliszt,
- 7 dkg hajdinaliszt,
- 10 dkg maradék sült, áttört gesztenye,
- 1 dkg foszfátmentes sütőpor,
- 1 evőkanál citromlé.
A
tojást a cukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a liszteket
és az áttört gesztenyét. Végül beleszórjuk a sütőport és rácsöpögtetjük a
citromlevet. Egyneműsítjük. Szilikonos formákba kanalazzuk, 180 fokos sütőben
tűpróbáig sütjük.
Gondoltam jól mutat majd a fotón némi tejszínhab sapka. Be is borítottam 2 dl tejszínt a robotgép üstjébe, pici porcukrot szórtam rá, majd végheztem teendőim. Egyszer megnéztem, mondom még pici kell, hogy ne a folyósság határait súrolja alaposan. Igenám, de közben hazajött az egyik csajszim...mire újból a hab fele néztem, hát már volt némi édes vajam. Semmi pánik alapon, két nagyobb kocka étcsokit megolvasztottam, bele a kinyert vajba, azt rá a muffinokra, bele 1-1 szem párolt gesztenyét.
Tehát azt is mondhatnám, hogy így akartam Végülis, igen, a körülmények így akarták.
Tehát azt is mondhatnám, hogy így akartam Végülis, igen, a körülmények így akarták.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése