Oldalak

2015. 10. 29.

Panírozott kelkáposztaroló virslivel

Hát ez is az a kategória, hogy hamarabb fogy mint ahogy készül.


Hozzávalók:
  • 1 kelkáposzta, 
  • 12 db. virsli (nem műanyag bélbe töltött), 
  • 18 db lapsajt, 
  • 4 tojás, 
  • só, 
  • liszt és zsemlemorzsa a panírozáshoz, 
  • olaj a sütéshez.

A kelkáposztát leveleire szedjük, majd a leveleket blansírozzuk. Az ereket vékonyítjuk, hogy hajlíthatóak legyenek. A virslit betekerjük a lapsajtba (minden virslihez kb 1,5 lapsajtra lesz szükségünk), majd becsomagoljuk a kelkáposztalevélbe. Lisztbe, felvert, enyhén megsózott tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk. Forró olajban kisütjük. Melegen tálaljuk.

Tipp: megpróbálhatjuk a dupla panírt is: só, tojás, zsemlemorzsa, tojás zsemlemorzsa sorrendet követve.

Nincsenek megjegyzések: