Hozzávalók:
- 1 kelkáposzta,
- 12 db. virsli (nem műanyag bélbe töltött),
- 18 db lapsajt,
- 4 tojás,
- só,
- liszt és zsemlemorzsa a panírozáshoz,
- olaj a sütéshez.
A
kelkáposztát leveleire szedjük, majd a leveleket blansírozzuk. Az ereket
vékonyítjuk, hogy hajlíthatóak legyenek. A virslit betekerjük a lapsajtba
(minden virslihez kb 1,5 lapsajtra lesz szükségünk), majd becsomagoljuk a
kelkáposztalevélbe. Lisztbe, felvert, enyhén megsózott tojásba, majd
zsemlemorzsába mártjuk. Forró olajban kisütjük. Melegen tálaljuk.
Tipp:
megpróbálhatjuk a dupla panírt is: só, tojás, zsemlemorzsa, tojás zsemlemorzsa
sorrendet követve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése