Kissé morbid, hogy tengerparti nyaralás előtt halat ettünk, majd miután hazajöttem ismét hal készült. Lent a tengeren pedig nem. Ez most ilyen volt. Ráadásul ma is halat ennénk......ha az időjárás kegyesebb lenne hozzánk, s hagyna egy kis időt a füstölésre. De a természetnek nagyobb az igénye az üdítő esőre mint nekem a füstölésre (jó-jó, de akkor mit és hogyan eszünk?). Bár az esővel még kiegyeznék, de a szél.....na, az húzzon a sunyiba. Addig nézzük hogyan úszkál a paradicsomlében az amur.
Hozzávalók:
- 1 kg amurfilé
- 1 hagyma
- 8 cikk fokhagyma
- 5-6 evőkanál olaj
- 2 dl paradicsomlé,
- só
- 2-3 kisebb padlizsán
- 3-4 evőkanál olivaolaj
- 1 csapott teáskanál fokhagymagranulátum
- só
A hagymát felszeleteljük, a fokhagymát karikára vágjuk, egy serpenyőben 3-4 evőkanál felforrósított olajon megpároljuk. Ha elkészült, kiemeljük a serpenyőből és félretesszük. A serpenyőbe tesszük a maradék olajat, s a megsózott halfilék mindkét oldalát hírtelen elősütjük. Ezután visszatesszük a félretett hagymát a halszeletek tetejére, ráöntjük a paradicsomlevet és alaposan összerotyogtatjuk.
Közben a padlizsánt felkarikázzuk, olajjal vékonyan megkent, forró kontaktgrillre helyezzük, majd megsózzuk, rászórjuk a fokhagymagranulátumot és lekenjük az olajjal. Mindkét oldalát megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése