Amikor kijelentettem, hogy mi a tervem az épp megvásárolt rebarbarával, hát nem mondom, hogy teljesen normálisnak néztek. De ugye kicsire nem adunk, elkészítettem, s az üres fazék mindent elmesélt utólag.
Hozzávalók 4
személyre:
- 1 közepes káposzta,
- 60 dkg nyúlhús,
- 20 dkg barnarizs,
- 10 dkg hajdina,
- 1 cikk fokhagyma,
- 1 evőkanál kókuszzsír,
- 1 teáskanál fűszerpaprikaőrlemény,
- 1 csokor kapor,
- 1 ágacska csombor,
- 3-4 nyél rebarbara,
- só,
- bors.
A
káposzta torzsáját kivágjuk, 3-4 percre fővő vízbe merítjük, majd óvatos
mozdulatokkal lefejtjük a leveleket. Ha szükséges, visszatesszük a forró vízbe,
hogy a belső levelek is épségben legyenek lefejtve. A káposztalevelek vastag
erőt levágjuk, majd megtöltjük a következő töltelékkel. Ehhez a húst
ledaráljuk. hozzáadjuk A kókuszzsíron üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott
hagymát, hozzáadjuk a megmosott, lecsöpögtetett rizst, és alaposan átforgatjuk
a tűzön. Ezután hozzáadjuk a hajdinát, a fűszerpaprikaőrleményt, sózzuk,
borsozzuk és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a húst és megtöltjük a
káposztaleveleket. Egy fazék aljába sorakoztatjuk a töltikéket, megszórjuk a
megmaradt, apróra vágott káposztával, felöntjük vízzel, a tetejére tesszük a
kaprot és a csombort, a felkarikázott rebarbarát és fedő alatt, lassú tűzön megfőzzük.
1 megjegyzés:
Hát ez nagyszerű ötlet! :)
De ahogy elnézem azt a bazsarózsát, nálad sem éppen mostanában készült ez az étel... ;) :D
Megjegyzés küldése