Oldalak

2015. 08. 13.

Rebarbarás töltött káposzta

Amikor kijelentettem, hogy mi a tervem az épp megvásárolt rebarbarával, hát nem mondom, hogy teljesen normálisnak néztek. De ugye kicsire nem adunk, elkészítettem, s az üres fazék mindent elmesélt utólag.


Hozzávalók 4 személyre: 
  • 1 közepes káposzta, 
  • 60 dkg nyúlhús, 
  • 20 dkg barnarizs, 
  • 10 dkg hajdina, 
  • 1 cikk fokhagyma, 
  • 1 evőkanál kókuszzsír, 
  • 1 teáskanál fűszerpaprikaőrlemény, 
  • 1 csokor kapor, 
  • 1 ágacska csombor, 
  • 3-4 nyél rebarbara, 
  • só, 
  • bors.

A káposzta torzsáját kivágjuk, 3-4 percre fővő vízbe merítjük, majd óvatos mozdulatokkal lefejtjük a leveleket. Ha szükséges, visszatesszük a forró vízbe, hogy a belső levelek is épségben legyenek lefejtve. A káposztalevelek vastag erőt levágjuk, majd megtöltjük a következő töltelékkel. Ehhez a húst ledaráljuk. hozzáadjuk A kókuszzsíron üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megmosott, lecsöpögtetett rizst, és alaposan átforgatjuk a tűzön. Ezután hozzáadjuk a hajdinát, a fűszerpaprikaőrleményt, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a húst és megtöltjük a káposztaleveleket. Egy fazék aljába sorakoztatjuk a töltikéket, megszórjuk a megmaradt, apróra vágott káposztával, felöntjük vízzel, a tetejére tesszük a kaprot és a csombort, a felkarikázott rebarbarát és fedő alatt, lassú tűzön megfőzzük.

1 megjegyzés:

sedith írta...

Hát ez nagyszerű ötlet! :)
De ahogy elnézem azt a bazsarózsát, nálad sem éppen mostanában készült ez az étel... ;) :D