Nem látom! Magasabbra!
Még mindig nem látom!
Ja,......hogy nem emelitek a kezeteket? Bevallom, nem csodálkozom. Ellenben most egy olyan finomságot mutatok, amiért megéri megerősz erőt vegyetek magatokon, s elkészítsétek. Addiktív. Szóltam!
Hozzávalók
- 15 dkg kis méretű mozzarellagolyó
- 15-18 db koktélparadicsom, lehetőség szerint egy picivel nagyobbak mint a mozzarellagolyók
- 30-40 bazsalikomlevél
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg kukoricapehely
- 3 tojás
- só
- olaj a sütéshez
A koktélparadicsomok kalapját vékonyan levágjuk, majd a belső részét mokkáskanál segítségével eltávolítjuk. Az üregbe beleteszünk 2 bazsalikomlevelet, majd egy mozzarellagolyót, amit egy leheletnyire sóba érintettünk. Az így kapott töltött paradicsomot a felvert, megsózott tojásba mártjuk, majd a zsemlemprzsába, újból tojás, újból zsemlemorzsa. Ezután még egyszer tojásba mártjuk, majd az apróra zúzott kukoricapehelybe forgatjuk. Forró olajban szép aranybarnára sütjük.
Tipp: a kukoricapelyhet tegyük egy szendvicses zacskóba, a tasak száját fogjuk össze, majd nyújtófával néhányszor görgessünk rajta végig, ezáltal kitűnően morzsolódik a kukoricapehely.
A panírozásnál dolgozzunk két teáskanállal, így nehezebben sérül meg a panírréteg mintha a kezünket használnánk.
Ne feledjünk el cukormentes kukoricapelyhet használni.
Ne feledjünk el cukormentes kukoricapelyhet használni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése