Oldalak

2015. 08. 04.

Paradicsomos dinnyesaláta

Pár hozzávaló, méhány nyárs és kis pepecselős kikapcsolódás. Utána hazajöttek a kiskorúak, gondoltam majd jól ráolvasnak a fejemre, hogy mivel kínálom őket. És lőn.....hát világosság már nem, mert este 11 el volt múlva már, de meglepődés részemről, na az volt. Ugyanis majd versenyt tolták befele a pálcikákról a kockákat, majd kérdőre is vontak: csak ezzel az egy tányérral csináltál? Hát na....hogy is mondta a sündisznó?



Hozzávalók: 
  • 35 dkg meghámozott görögdinnye, 
  • 35 dkg meghámozott sárgadinnye, 
  • 40 dkg koktélparadicsom (sárga és piros vegyesen), 
  • 15 dkg feta, 
  • ½ citrom, 
  • 1 kis maroknyi menta- és citromfűlevél vegyesen.

A dinnyéket és a fetát kockára vágjuk, a nagyobb paradicsomokat keresztben kettévágjuk. A fél citrom felét cikkekre vágjuk, a másik felének kicsavarjuk a levét. Kis nyársakra felváltva felhúzzuk a kockára vágott alapanyagokat, tányérra helyezzük. Megszórjuk a zöld levelekkel, meglocsoljuk a citromlével, s rátesszük a citromszeleteket.

Nincsenek megjegyzések: