Hozzávalók 4
személyre:
- 50 dkg savanyúkáposzta,
- 25 dkg kukoricadara,
- 15 dkg füstölt szalonna,
- 1 evőkanál zsír,
- só;
- 1 kg marhatőgy,
- 2 babérlevél,
- 3 cikk fokhagyma,
- 10 szem bors.
A tőgyet egy fazékba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy 2 ujjnyira lepje el.
Beletesszük a babérlevelet, fokhagymát, borsot, megsózzuk.és lassú tűzön puhára
főzzük. Amikor megfőtt, kiemeljük a főzővízből, hagyjuk alaposan lecsöpögni,
majd szeletekre vágjuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára pirítjuk. A
savanyúkáposztát vékonyra metéljük, majd a forró zsíron megpároljuk. A
kukoricadarát sós vízzel megfőzzük, majd egy tűzálló tálba rétegezzük. A tálat
vékonyan kikenjük zsírral, majd egy réteg puliszkát teszünk, erre káposzta kerül,
amit a szalonnapörcös zsírral meglocsolunk, ismét puliszka, újból káposzta,
amit megint meglocsolunk. Végül puliszkaréteg kerül felülre, amit a maradék
zsírral meglocsolunk.
A tőgyszeleteket enyhén megborsozzuk, majd meggrillezzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése