Hozzávalók 4
személyre:
- 4 nagyobb zsenge karalábé,
- 35 dkg pulykamell,
- 6 dkg rizs,
- 1 evőkanál vaj,
- 1 tojás,
- 8 dl paradicsomlé,
- 3 kisebb ágacska zsálya,
- 1-2 babérlevél,
- só,
- őrölt bors,
- tejföl a tálaláshoz
A karalábét
meghámozzuk, egy pici talpat vágunk rá, hogy egyenesen álljon, majd üreget
vájunk bele, vigyázva, hogy ne lyukasszuk át a falát. Az így kapott karalábékat
pár másodperc erejéig megmártjuk fővő vízben, majd lecsöpögtetjük. A hagymát,
húst felkockázzuk és a felforrósított vajon megpároljuk, hagyjuk kihűlni, majd
ledaráljuk. A rizst enyhén sós vízben megfőzzük. A darált húst, rizst a
tojással összekeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott zsályaleveleket, sózzuk,
borsozzuk és megtöltjük a karalábé üregeket. Fazékba tesszük, felöntjük a paradicsomlével,
beletesszük a babérlevelet és megfőzzük. Ha maradna meg töltelékünk, akkor
gombóc formájába akkor tegyük a fazékba amikor a paradicsomlével együtt már
felfőtt. Tejföllel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése