Oldalak

2015. 10. 31.

Tört paszuly dinsztelt hagymával

Ez ám az igazi háborús szeleket idéző étel ;-)



Hozzávalók 5-6 személy részére: 
  • 50 dkg száraz paszuly, 
  • 3-4 babérlevél, 
  • 2 cikk fokhagyma, 
  • só.


A paszulyt előző este hideg vízbe beáztatjuk. Másnap a vizet leöntjük, fazákba tesszük, vizet öntünk rá és felfőzzük. Ha felfőtt, az első főzőlevet leöntjük, és újból felöntjük, fporrásban levő vízzel. Ekkor megsózzuk, beletesszük a babérlevelet és a fokhagymát. Amikor a paszuly már kezd szétfőni, leszűrjük. Késes aprítóban, botmixerrel vagy blenderben pürésítjük. Ízlés szerint hígíthatjuk a főzőlével.
Dinszlet hagymával, puliszkával tálaljuk.

1 megjegyzés:

Fernel írta...

Nálunk ez kizárólag fehérpaszulyból előadva, paradicsompaszírozón átnyomva, hagyma stimt, szigorúan cikával :D Most jól megkívántam, de sajnos a káposzta még nem elég érett, nemrég sózta el anyukám.